De Betere Wereld

FairWater partner since 2012

Visit website

De betere wereld uitgaven

 

De Betere Wereld (klik hier)  doet verslag van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van “Beter Leven” in de meest breede zin van het woord, onder het motto “Enjoy en Do Good!” laat je zien dat genieten en kiezen voor duurzaamheid prima samengaan!

 

Er zijn inmiddels veel goede en leuke, mooie, inspirerende initiatieven om meer draagvlak te creëren voor een betere wereld. De Betere Wereld heeft een Facebook pagina (klik hier) en is ook beschibaar on-line (klik hier) en komt 4x per jaar uit en is gratis verkrijgbaar bij o.a. Eco-Plaza.

 

Sinds “De Betere Wereld” verslag deed van het Sanex Zero% project met FairWater werken we al een aantal jaren samen met de redactie van dit inspirerende blad. We publiceren regelmatig over de ontwikkelingen en acties van FairWater in Nederland en in Afrika. Hieronder een van de artikelen over FairWater in de rubriek “De Groene Stoel” waarin dieper wordt ingegaan op het aspect van de “Social Enterprise FairWater”

 

FairWater Social Enterprise” (klik hier)

Schoon drinkwater vormt de basis van een gezonde samenleving, snapt iedereen. Om die reden zijn Ontwikkelingsorganisaties (NGOs) sinds jaar en dag druk met waterprojecten in Afrika, maar helaas met weinig duurzaam resultaat. Daarnaast zijn er de verhalen over lange strijkstokken. Sociaal ondernemer Paul van Beers stelt: “NGOs zijn minder geschikt voor uitvoeringsprojecten, dat kan je beter aan een Social Enterprise overlaten, dat werkt beter, sneller en goedkoper”.

 

bluebottle 500

 

 

Waterflesje hier & BlueBottles daar (klik hier)
In Nederland begint het een gewoon straatbeeld te worden. Overal zie je mensen met een flesje water, in de trein, in de auto, op school en zelfs op de fiets. Soms is het nog even een probleem als je onderweg even snel wil bijtanken.

 

Dat doe je liever niet ergens op een publiek toilet, maar liever gewoon, “on-the-go” bij een publiek tappunt. In Afrika zijn publieke tappunten en flesjes nog veel meer nodig. FairWater is daarom samen met Join-the-Pipe.org en lokale partners een innovatief project gestart op scholen in Afrika om alle kinderen een eigen waterflesje te geven.